Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Wołowina gotowana

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wołowina bez kości 15 dekagramów
wloszczyzna 10 dekagramów
masło 1 dekagramów
sól według uznania

Wykonanie:

ugotować wywar z włoszczyzny, odcedzić go. wołowinę włożyć do zimnego wywaru, dodać sól i ugotować ją powoli do miękkości, tak aby włókna mięsa rozdzielały się. Ugotowane mięso wyciągnąć z wywaru i zemleć w maszynce. Dodać 2-3 łyżki gorącego wywaru, wymieszać. Nadać kształt kot;eta, na wierzchu położyć surowe masło i podsmażyć z każdej strony na patelni.

Autor: agata17ko

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER