Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Placek Hiszpański

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jabłka 1 kilogramów
olej 1,5 szklanek
mąka 3 niepełne szklanek
cukier 1,25 szklanek
orzechy włoskie 100 gramów
rodzynki 100 gramów
kakao 4 łyżek deserowych
jaja 6 sztuk
Cynamon 1 łyżek deserowych
soda 1 łyżek deserowych
tłuszcz do blachy według uznania
bułka tarta do blachy według uznania

Wykonanie:

Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Jajka, cukier i olej dobrze zmiksowac na puszystą masę i dodawać kolejno ciągle miksując: cynamon, sodę, kakao, mąkę. Gdy wszystkie składniki będa dobrze rozmieszane dodać jabłka i orzechy i rodzynki. Wymieszać delikatnie łyżką i wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypną bułką tartą blachę o wym .14 X 39 cm. Piec w temp. 180 stopni przez 45 minut. Po u pieczeniu posypać cukrem pudrem.

Uwagi:

Czas wykonania podany jest bez piecenia.

Autor: maniolek

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER