Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Gołąbki po włosku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta biała 1 kilogramów
mięso mielone 0,5 kilogramów
kasza manna 0,5 szklanek
ryż 1,5 szklanek
jajka 4 sztuk
przecier pomidorowy 1 sztuk
kostki rosołowe 2 sztuk
pieprz według uznania
olej według uznania
śmietana 2 łyżek stołowych
sól według uznania
vegeta według uznania

Wykonanie:

Kapustę drobniutko posiekać, przełożyć do dużego naczynia, posolić, pozostawić na około 2 godziny, aż puści sok i zmięknie. Po tym kapustę odcisnąć, dodać mięso mielone, kaszę, surowy ryż, jaja i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać i formować kotlety, takie jak ko telety mielone. Kotlety marzyć na złoto na oleju. Przesmażone kotlety ułożyć na blaszce do pieczenia, zalać je 1 szklanką wody z rozpuszczoną jedną kostka bulionu. Włożyć do piekarnika i piec w 180 stopniach około godziny. Drugą kostkę rosołową rozpuścić w 300 ml wody, dodać koncentrat pomidorowy i zagęścić sos mąką i śmietaną. Gołąbki podawać z sosem.

Autor: maniolek

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: maniolek

Data: 2009-11-30

A ty ślepa kobiecino czytać.... gdzie tu widzisz błędy heheheh

Autor: AmonG

Data: 2009-11-30

Naucz się pisać !!!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER