Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Pasztet mięsno-grzybowy.

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso gotowane i jarzyny z rosołu 50 dekagramów
boczek gotowany tłusty 3 plastry
cebula 2 sztuk
wątróbka drobiowa lub wątroba 25 dekagramów
pieczarki 25 dekagramów
bułka tarta 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
pieprz Cayenne według uznania
papryka słodka mielona według uznania
zioła prowansalskie według uznania
tłuszcz według uznania
oliwa lub olej według uznania

Wykonanie:

Cebulę smażymy dodajemy do niej pieczarki i smazymy często mieszając.
dodajemy do tego rozdrobnioną wątróbkę i trzymamy na ogniu jeszcze koło 3 minut a następnie odstawiamy do przechłodzenia.
Gotowane mięso, boczek, jarzyny i zasmażona wątróbkęz cebulką przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę.
Do wytworzonej masy dodajemy jajka,przyprawy i bułkę tartą ponownie dokładnie wyrabiając.Następnie przekładamy masę do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą podłużnej formy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na godzinę lub jesli zajdzie potrzeba na odrobinę dłużej.

Uwagi:

Pasztet podajemy na zimno.
Możemy go serwowac z ćwikłą lub jakimś pikantnym sosem.

Autor: kizuh

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER