Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

krem z kaszy manny z żółtkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 22 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 1/2 szklanek
kasza manna 2 dekagramów
cukier 2 dekagramów
masło 1 dekagramów
żóltko 1 sztuk
cukier waniliowy 2 gramów

Wykonanie:

Mleko rozgotować z cukrem waniliowym; na wrzące mleko wlać kaszę rozmieszaną z niewielką ilością wody i ugotować. Żółtko utrzeć z cukrem i masłem na gładką masę; do masy tej dodawać porcjami gotującą się kaszę, przy czym ubijać trzepaczką w celu uzyskania puszystej konsystencji.

Autor: agata17ko

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER