Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Krokiety orzechowe.

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kasza ugotowana na sypko 2 szklanek
orzechy siekane 1 szklanek
jajka 2 sztuk
sól według uznania
bułka tarta według uznania
oliwa lub olej według uznania
masło według uznania

Wykonanie:

Jajka łączymy ze zmieloną kaszą, orzechami i podsypujemy solą.Wszystko to wyrabiamy na jednolitą masę.
Wyrobione ciasto na krokiety wykładamy na stolnice i formujemy 8 równych krokietów.
Panierujemy je w jajku i bułce tartej.Tak przygotowane obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia.

Uwagi:

Krokiety te można podawać z sosem pieczarkowym lub grzybowym.

Autor: kizuh

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER