Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sos ze świeżych zielonek.

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyby zielonki (duże) 15 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
rosół 1 szklanek
cebula 2 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana kremówka 3 łyżek stołowych
koperek siekany 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Zielonki bardzo drobno kroimy.
Cebulę posiekaną podsmażamy na maśle do zeszklenia a anstepnie dodajemy do niej grzyby cały czas mieszając.
Całość podsypujemy mąką i znowu zasmażamy by nie było czuć posmaku surowizny w mące.Wszytsko to zalewamy rosołem i zagotowujemy.
Po zdjęciu z ognia dodajemy smietanę, przyprawy oraz koperek cały czas mieszając.
Sos podajemy na ciepło.

Uwagi:

Sos trzeba szybko wykożystac gdyż nie nadaje się do długiego przetrzymywania nawet w lodówce.

Autor: kizuh

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Marlenka

Data: 2011-10-29

przepis REWELACJA!!! bardzo smaczne calej rodzinie smakowalo polecam przepis jest smaczny godny polecenia:)pozdrawiam

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER