Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Fasolka smażona

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukier według uznania
fasolka zielona 40 dekagramów
rosół 2 łyżek stołowych
mielone mięso 5 łyżek stołowych
sos sojowy według uznania
sos hoisin 1 łyżek stołowych
wódka wyborowa 1 łyżek stołowych
sól według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Pokrojoną w kawałki fasolkę bez ogonków i włókien smażyć, mieszając, na mocno rozgrzanym oleju przez 2 minuty. Wlać rosół, dusić minutę, ciągle mieszając. Zmniejszyć płomień i dusić przez 4-5 minut na małym ogniu, później fasolkę wybrać łyżką cedzakową i odstawić. Na rozgrzany olej włożyć mięso uformowane w małe kulki oraz imbir. Mieszając, smażyć przez ok. 2 minuty. Wlać sos sojowy, sos hoisin lub pomidorowy pikantny, cukier i wódkę, wszystko wymieszać. Smażyć, ciągle mieszając, dodać fasolkę i dokładnie wymieszać z innymi składnikami. Podawać ze smażonym lub gotowanym ryżem zaraz po przyrządzeniu.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: monpol6

Data: 2009-04-09

Z alkoholem?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER