Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Kurczak po kantońsku na zimno

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
wędlina 4 plastry
wódka wyborowa 2 łyżek stołowych
żelatyna 3 dekagramów
cebula 1 sztuk
rosół 1 litrów
sos sojowy według uznania
imibir według uznania
sól według uznania
sałata według uznania

Wykonanie:

Kurczaka włożyć do garnka, zalać rosołem, gotować 45 minut na małym ogniu. W miarę wygotowywania się rosołu uzupełniać go wodą, następnie odcedzić i wystudzić. Do wywaru dodać cebulę, sos sojowy i imbir, gotować ok. 10 minut. Ugotowanego i ostudzonego kurczaka podzielić na dość duże kawałki, które należy ułożyć jeden obok drugiego na półmisku, przedzielając plasterkami wędliny. Polać kurczaka auszpikiem przygotowanym na rosole. Do wywaru dodać gluta sól, wódkę i żelatynę. Rozpuścić żelatynę, podgrzewając ją, następnie przestudzić i polać kurczaka. Później włożyć go do lodówki. Podawać na zimno udekorowanego sałatą z ryżem.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER