Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Kurczak z szynką, pieczarkami i makaronem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 12 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sól według uznania
olej sezamowy 2 łyżek deserowych
sos sojowy 1 łyżek stołowych
rosół 1 szklanek
smalec 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
ugotowany makaron \"nitki\" 20 dekagramów
pieczarki 10 dekagramów
seler 1/4 sztuk
szynka 5 dekagramów
filety z kurczaka 2 sztuk

Wykonanie:

Olej mocno rozgrzać w rondlu i włożyć plasterki kurczaka, sól i przyprawy. Mieszając, smażyć przez 2 minuty na dużym ogniu, po czym wy-brać łyżką cedzakową i odstawić. Dodać odrobinę smalcu lub oleju, rozgrzać, dodać pieczarki, smażyć na dużym ogniu l minutę, następnie dodać szynkę i seler. Mieszając, smażyć kolejne 2 minuty. Wlać rosół, dodać mięso i makaron, mieszając, zagotować. Dodać sos sojowy i, mieszając, gotować na średnim ogniu 3 minuty. Na koniec całość pokropić olejem sezamowym. Podawać zaraz po przyrządzeniu.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER