Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kaczka duszona w kapuście i cebuli

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 150 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sól według uznania
majeranek 1 łyżek deserowych
glutasol 1/2 łyżek deserowych
rosół 1 i 1/4 szklanek
sałata 3 listków
sos sojowy 2 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
pieczarki 35 dekagramów
wieprzowina 10 dekagramów
cebula 2 sztuk
kaczka 1 sztuk

Wykonanie:

Pieczarki krótko przysmażyć na rozgrzanym oleju, następnie posolić i smażyć przez 2 minuty, często mieszając. Kaczkę natrzeć sosem sojowym i nadziewać farszem przygotowanym z cebuli, mięsa, pieczarek i majeranku. W płaskim garnku rozgrzać olej, włożyć kaczkę, smażyć ją z każdej strony aż do zarumienienia, przełożyć do garnka, wlać rosół, dodać przyprawy, sól, glutasól, pokropić ją resztą sosu sojowego i przykryć. Garnek z kaczką wstawić do naczynia z gorącą wodą, przykryć pokrywką i gotować, aż mięso będzie miękkie 1 1/2 godziny. Po ugotowaniu kaczkę wyłożyć na talerz i pokroić na kilka części, następnie wyłożyć dno i boki garnka liśćmi sałaty, kaczkę włożyć ponowni, przykryć, wstawić do naczynia z wrzątkiem i gotować jeszcze przez ok. 30 minut. Podawać z ryżem na sypko, ewentualnie ziemniakami.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER