Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Świeżynka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
świeża wieprzowina 700 gramów
cebula 6 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
piwo 150 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy według uznania
ziele angielskie według uznania

Wykonanie:

Mięso opłukać osuszyć pokroić w kostkę.Obsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem, przełożyć do garnka.Cebule obrać posiekać zeszklić na pozostałym na patelni tłuszczu dodać do mięsa.Piwo podgrzać podlać nim mięso oprószyć sola i pieprzem doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć ogień dodać listek i ziele dusić pod przykryciem ok.30 min.Przyprawić do smaku sola i pieprzem.

Autor: edl26

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER