Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zupa rybna z pędami bambusa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pędy bambusa pokrojone w cieńkie paski 10 dekagramów
marchewka 1 sztuk
zielona pietruszka według uznania
świeży ogórek 10 dekagramów
rosół 3 szklanek
filet z ryby 10 dekagramów
olej sojowy 1 łyżek stołowych
białe wytrawne wino 3 łyżek stołowych
przyprawa chińska 1 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Pędy bambusa, marchew i nie obrany ogórek pokroić na drobne kawałki. Pietruszkę opłukać i drobno posiekać. Wlać rosół z przyprawami, zagotować dodać pędy bambusa, marchew, ogórek i gotować na średnim ogniu ok. 10 minut. Pod koniec dodać kawałki ryby i gotować 3 minuty. Następnie wlać wino i odrobinę oleju, dodać sól do smaku. Podawać zaraz po przyrządzeniu, posypując zieloną pietruszką.

Uwagi:

Filety z ryby:
Karp, Sandacz itp.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER