Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Pasztet z warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchewka 30 dekagramów
pieprz według uznania
sol według uznania
cebula 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
biała kiełbasa 1/2 kilogramów
ocet winny 1 łyżek stołowych
suszony majeranek 1 łyżek deserowych
sałata 1 sztuk
pieczarki 40 dekagramów

Wykonanie:

Marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę i obgotować(5 minut) w osolonej wodzie. Cebulę obrać, drobno posiekać. Dwie pieczarki odłożyć, pozostałe usmażyć na oleju. Dodać cebulę, zeszklić. Przyprawić solą i pieprzem. Ostudzi. obrać biała kiełbasę, farsz rozdrobnić i zagnieść z majerankiem. Dodać pieczarki z cebula i marchewką. Masą napełnić wytłuszczoną formę keksowa. Piec około 45 minut w temp. 200 stopni C. Zlać sos, a pasztet ostudzić. Odłożone pieczarki pokroić w plasterki. Połączyć z umyta i rozdrobniona sałatą. Ocet przyprawić solą oraz pieprzem, utrzeć z olejem i polać sałatę.

Autor: agata17ko

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER