Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Tort biszkoptowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 14
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 1/2 litrów
budyń 1 sztuk
masło 1/2 kostek
margaryna 1/2 kostek
cukier 1/2 szklanek
żółtka 2 sztuk
biszkopty okragłe 0,5 kilogramów
kompot truskawkowy 1 litrów
galaretka czerwona 1 sztuk

Wykonanie:

Cukier i masło ucierać w makutrze, stopniowo dodawać żółtko i po łyżce budyniu.
Biszkopty wkładać szybko do kompotu i wyciągać. Wyłożyć nimi formę (spód i boki) spodem biszkoptów. Do tego włożyć 1/2 masy na to znowu dodać biszkopty, później drugą część masy. następnie biszkopty brzuchem do masy.
Na to wylać galaretkę.
Wszystko wsadzić do lodówka na około 1 godzinę.

Autor: agata17ko

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER