Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Karp zapiekany w sosie grzybowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z karpia 800 gramów
sos grzybowy w proszku 1 sztuk
śmietana gęsta 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
masło 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać śmietanę. Oczyszczoną cebulę i pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na maśle. oczyszczony filet pokroić na 4 porcje, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem. Następnie panierować w mące i smażyć na gorącym oleju, na rumiano z obu stron. W naczyniu do zapiekania ułożyć filety i pieczarki. Polać sosem grzybowym. Zapiekać 20 minut w 180 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER