Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Zapiekanka z kaszy kukurydzanej z białym serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser biały 30 dekagramów
kasza kukurydziana 40 dekagramów
jajko 1 sztuk
olej według uznania
mleko 2 szklanek
woda 2 szklanek
sól według uznania
czosnek według uznania
koper siekany według uznania
bułka tarta według uznania

Wykonanie:

Na gotujące się mleko wlać rozprowadzoną zimną wodą kaszę, stale mieszając, posolić i ugotować. Ser przetrzeć przez sito lub 2-krotnie przepuścić przez maszynkę. Olej rozetrzeć w misce z żółtkami, dodać porcjami ser, posolić do smaku i starannie utrzeć. Na koniec wymieszać lekko z ubitą z białek pianą i przyprawami (zmiażdżony kminek i koperek). Masę wyłożyć na blachę lub naczynie ogniotrwałe, wysmarowane olejem i wysypane tartą bulką. Zapiekać do skutku w gorącym piekarniku.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER