Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Szarlotka babuni

Opis:

Szarlotka jest to ciasto z jabłkami.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 24
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
jajka 5 sztuk
kostka margaryny 1 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
cukier 1/2 szklanek
śmietana 2 łyżek stołowych
kiesiel wiśniowy 2 łyżek stołowych
Cynamon według uznania
jabłka 1 kilogramów
cukier waniliowy według uznania
cukier puder do posypania według uznania

Wykonanie:

Mąkę, margarynę, cukier, proszek do pieczenia, śmietanę, cukier waniliowy, 3 żółtka i 2 jaka całe zarobić. Powstałe ciasto dobrze wyrobić, odstawić na 20 minut do lodówki. Obrać jabłka i zetrzeć na tarce. Odlać niepotrzebny sok.
Ciasto podzielić na 2 części. Pierwszą rozwałkować i ułożyć na blaszce. Jabłka wyłożyć na ciasto i posypać cynamonem. Na jabłka ułożyć pianę ubitą z 3 białek i kisielu i 2 łyżkami cukru. Wszystko przykryć drugą warstwą ciast. Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika. Ciasto piec 50 minut.

Uwagi:

Polecam margarynę Kasię.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: monika

Data: 2009-02-14

wysmienita polecam naprwde

Autor: Iza

Data: 2008-12-07

pewnie zly format pliku Pani chciala dodac, tylko jpg wchodzi , pozdrawiam

Autor: wieslawal64

Data: 2008-12-06

Do Admina. Wrzuciłam zdjęcie, a się nie ukazało co mam zrobić?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER