Użytkowników online: 45
kulinaria
« Powrót  

Schabowe z boczniaków

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
boczniaki 800 gramów
jajka 2 sztuk
mąka według uznania
bułka tarta według uznania
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Grzyby dokładnie opłukać (bardzo duże pokroić na kwadraty 6 x 6cm) i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odkroić połamane brzegi i wystające kawałki nóżek tak, by uformować płat w kształcie kotleta. następnie kolejno panierować każdą porcję najpierw w mące, potem w jajkach roztrzepanych z łyżką wody i na końcu w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Gdy kotlety się zrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażyć jeszcze po 4 minuty z obu stron. Po zdjęciu z ognia doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami piure i zasmażoną kapustą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER