Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Łosoś po meksykańsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
dzwonka łososia 4 sztuk
cebula 1/2 sztuk
pomidor 2 sztuk
sok z cytryny według uznania
natka pietruszki według uznania
mandarynka 2 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Z jednej mandarynki wycisnąć sok, drugą podzielić na cząstki. Pomidory i cebulę pokroić w półplasterki, pomidora na ósemki wszystko delikatnie wymieszać i skropić sokiem z cytryny. Następnie dodać cząstki drugiej mandarynki, oraz natkę pietruszki i oliwę. Pozostawić na pół godziny w lodówce. Rybę skropić sokiem z cytryny i mandarynki, oprószyć solą i pieprzem. Opiekać po 10 minut z każdej strony. Podawać z sałatką

Uwagi:

Jena porcja dania zawiera 470 kalorii

Autor: Anusiak

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: edl26

Data: 2008-12-10

bardzo smakowicie brzmi :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER