Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Jarzynowa zapiekanka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 400 gramów
marchewka 400 gramów
szpinak mrożony 250 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
żółty ser tarty 200 gramów
śmietana 250 gramów
jajka 1 sztuk
kmin rzymski 1 łyżek deserowych
imbir 1 łyżek deserowych
garam masala 1 łyżek deserowych
chili 1 szczypta
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone ziemniaki, cebulę, marchewkę i czosnek pokroić w cienkie plasterki. Szpinak rozmrozić i odcisnąć sok. Jajko wbić do miseczki, wlać śmietanę i zmiksować. Przyprawić kminem, imbirem, chili i garam masala(indyjska mieszanka przypraw). Dodać cebulę i czosnek.
Formę żaroodporną nasmarować tłuszczem i warstwami ułożyć ziemniaki, szpinak i marchewkę. Warstwy układać do wykończenia składników. Każdą warstwę oprószyć odrobiną soli. Na koniec zalać śmietaną z przyprawami i posypać startym serem. Zapiekać ok. 45 minut w 180 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER