Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Faszerowana pierś z indyka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś indyka 1,5 kilogramów
bułka tarta 4 łyżek stołowych
rzeżucha, pojemnik 1 sztuk
jajka 1 sztuk
mrożona marchewka z groszkiem 450 gramów
kukurudza, puszka 1 sztuk
twaróg śmietankowy 400 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz biały według uznania

Wykonanie:

Do lekko osolonego wrzątku włożyć marchewkę z groszkiem i gotować kilka minut na średnim ogniu, odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć.
Umyte osuszone mięso ponacinać tak, aby powstał duży płat, lekko rozbić. oprószyć solą i pieprzem. Kukurydzę odcedzić, opłukać wodą i osączyć.
Nadzienie: twaróg wymieszać z jajkiem, tartą bułką, kukurydzą i rzeżuchą. Dodać marchewkę z groszkiem i wymieszać.
Przygotowane nadzienie rozsmarować na mięsie. Uformować roladę i związać nićmi. Mięso przełożyć do brytfanki i posmarować oliwą. Piec 85 minut w 200 stopniach. W czasie pieczenia polewać tworzącym się wywarem. Pieczeń podawać z jarzynką, np. z gotowaną marchewką i groszkiem cukrowym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER