Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kolorowy omlet z warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
papryka kolorowa 2 sztuk
dymka ze szczypiorkiem 3 sztuk
fasolka szparagowa 100 gramów
brokuły 100 gramów
kalafior 100 gramów
marchewka 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
zioła prowansalskie według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Warzywa oczyścić, obrać i opłukać. Brokuły i kalafior podzielić na różyczki. Fasole pociąć na kawałki. Marchewkę pokroić w słupki, paprykę w kostkę, dymkę w piórka, a szczypiorek w dość duże krążki. Jajka wymieszać z mąką, doprawić solą oraz pieprzem. W szerokim rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone warzywa(oprócz szczypiorku). Mieszając smażyć 5 minut. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami, dodać szczypiorek. Podlać 3 łyżkami wody i dusić, aż do miękkości.
Na patelni rozgrzać połowę masła. Wlać połowę masy jajecznej. Poruszać patelnią, aby masa równomiernie się rozlała. Gdy powierzchnia omletu się zetnie, zsunąć go na talerz. Ułożyć połowę przygotowanych warzyw. Złożyć omlet na pół. W ten sam sposób przygotować drugi omlet. Podawać natychmiast po przygotowaniu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER