Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Herbata ziołowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kwiat lipowy 1 łyżek deserowych
rumianek 1 łyżek deserowych
suszone maliny 1 łyżek deserowych
suszone poziomki 1 łyżek deserowych
miód 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Owoce leśne zalać 1,5 szklanki wrzącej wody, gotować chwilkę, dodać kwiat lipowy oraz rumianek, przykryć i odstawić, najlepiej umieszczając naczynie z herbatą na parze. Po 10 minutach odcedzić. Można podawać chorym z podwyższoną temperaturą jako napój napotny.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2008-12-30

idealne na zimowe wieczory

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER