Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kurczak w ziołach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
piersi z kurczaka 400 gramów
cebula 1 sztuk
śmietana 1 szklanek
fix kurczak w ziołach i śmietanie 1 sztuk

Wykonanie:

Opłukane, osuszone mięso pokroić w grube kawałki (4-6 sztuk z jednej piersi). Oczyszczoną cebulę pokroić w plastry, przesmażyć na złoty kolor i zdjąć z patelni. Na tej samej patelni obsmażyć na rumiano kurczaka, dodać obsmażoną cebulę i śmietanę, dodać fix, wymieszać i gotować 4 minuty. Można podawać z kopytkami i brokułami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER