Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Omlet grzybowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 3 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
grzyby borowiki 500 gramów
cebula 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka 2 łyżek stołowych
olej sojowy według uznania
masło według uznania

Wykonanie:

Grzyby przebrać, oczyścić, umyć, wysuszyć a następnie pokroić w grube plastry i ugotować, wrzucając do wrzącej osolonej wody ; po kilku minutach odcedzić i dokładnie osączyć. Plastry grzybów oprószyć przesianą mąką, smażyć na rozgrzanym oleju sojowym. Na pozostałym tłuszczu zrumienić cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Wymieszać cebulę z grzybami przyprawić solą i pieprzem. Jaja umyć, wbić do filiżanki sprawdzając ich świeżość, a następnie ubić lekko trzepaczką i wymieszać z grzybami. Smażyć je na maśle pod przykryciem , rumieniąc z obu stron. Podawać po usmażeniu zwijając w rulon( chodź niekoniecznie należy zwijać omleta można złożyć go na pół lub podawać na całym talerzu)

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: KtosWielki

Data: 2011-10-10

Polecam pyszny omlet

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER