Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Tort jagodowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jagody 400 gramów
pistacje 50 gramów
serek mascarpone 750 gramów
twaróg chudy zmielony 750 gramów
cukier puder 120 gramów
Cynamon 1 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
likier pomarańczowy 2 łyżek stołowych
galaretka o smaku owoców leśnych 1 sztuk
gotowe spody do tortów 3 sztuk

Wykonanie:

Jagody oczyscić i osaczyć. Pistacje grubo posiekać. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Oba serki utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodać skórkę otartą z cytryny i wymieszać. Do polowy kremu dodać jagody ( trochę jagód odłożyć do dekoracji) i orzeszki pistacjowe. Zapiąć obręcz tortownicy na jednym spodzie do tortów i skropić go likierem pomarańczowym, posmarować 2/3 kremu bez owoców. Przykryć drugim spodem i rozsmarować na nim krem wymieszany z owocami. Przykryć trzecim spodem i lekko docisnąć. Wierzch tortu posmarować pozostałym kremem, posypać jagodami i polać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Uwagi:

Można też użyć inne dostępne owoce mrożone.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER