Użytkowników online: 6
kulinaria
« Powrót  

Galaretka na białym winie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
galaretka cytrynowa 2 sztuk
białe wino 0,7 litrów
mandarynka 20 dekagramów

Wykonanie:

Wino podgrzać do temp. 60 st.C i rozpuścić w nim galaretkę, stale mieszając. Następnie ostudzić ją w lodówce. Mandarynki umyć, obrać i podzielić na cząstki. Przed podaniem galaretkę posiekać, przełożyć do pucharków razem z mandarynkami i udekorować wiśniami.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER