Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Tortillas z wieprzowiną na pikantno

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
tortillas 1 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mięso wieprzowe 10 dekagramów
jajko 1 sztuk
bułka tarta 5 dekagramów
olej 2 łyżek stołowych
kapusta pekińska według uznania
tabasco według uznania
sos sojowy według uznania
papryka 1 sztuk

Wykonanie:

Mięso wieprzowe kroimy w kostkę, robimy marynatę z sosu sojowego z odrobiną (wg uznania ;)) tabasco, wrzucamy do niej mięso na 2-3 godziny do lodówki.
W między czasie cebulę pokrojoną tak jak lubimy szkolimy na maśle.
Wyjmujemy mięso z marynaty, obtaczamy w jajku i bułce tartej, wrzucamy na gorący olej, smażymy.
Po zdjęciu mięsa z patelni, kroimy paprykę i kapustę pekińska.
Mięso, paprykę, cebulę, kapustę oraz paprykę wkładamy w Tortillę i zawijamy :)

Smacznego :)

Uwagi:

Czas robienia podany bez przechowania w marynacie.

Warto dodać sosu wg uznania :)

Autor: piotrf

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Świetne danie. Polecam zwłaszcza na imprezy

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER