Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zrazy ziemniaczane z orzechami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniak 1 kilogramów
sól 1 sztuk
mąka razowa 1 szklanek
orzechy 1 szklanek
oliwa tłoczona na zimno 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Ugotować ziemniaki w łupinach. Ostudzić i obrać ze skóry. Przepuścić przez maszynkę lub zmiksować. Ziemniaki wymieszać z oliwą, solą i mąką, zagnieść ciasto. Stolnicę posypać mąką i ciasto rozwałkować. Uformować placek, posmarować oliwą, posypać orzechami i placek mocno zwinąć. Roladę pokroić na siedmiocentymetrowe kawałki, końce ścisnąć. Tak przygotowane zrazy włożyć do lekko osolonej wrzącej wody i gotować na małym ogniu, aż wypłyną na powierzchnię. Wyjąć łyżką cedzakową. Przed podaniem polać oliwą i posypać zieleniną.

Uwagi:

Orzechy posiekać


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER