Użytkowników online: 21
kulinaria
« Powrót  

Ziemniaki duszone z kapustą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniak 1 kilogramów
oliwa 3 łyżek stołowych
cebula 3 sztuk
kapusta 0.5 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
chili według uznania

Wykonanie:

Ziemniaki obrać i pokroić na małe ćwiartki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Umyć kapustę i drobno poszatkować. Do rondla nalać oliwy, rozgrzać patelnię i włożyć pokrojone cebulę i kapustę. Gdy się nieco podrumienią dodać pokrojone ziemniaki, podlać wodą, przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu około pół godziny. Pod koniec duszenia dodać przyprawy. Przed podaniem udekorować natką z pietruszki i ćwiartkami pomidorów.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER