Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Spaghetti w sosie genueńskim z bazylią

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
spaghetti 400 gramów
ziemniaki 3 sztuk
fasolka szparagowa 20 sztuk
parmezan tarty 50 gramów
orzeszki pinoli 25 gramów
bazylia, listki 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Sos: zmiksować orzeszki, czosnek, bazylię i 3 łyżki oliwy, dodać starty ser.
Zagotować 4 litry osolonej wody, wrzucić oczyszczone, pokrojone w kostkę ziemniaki i oczyszczoną fasolę szparagową. Włożyć makaron i gotować przez kilka minut, aż makaron będzie ugotowany, ale trochę twardawy. Odcedzić zachowując pól szklanki wody z gotowania.
Przełożyć makaron z ziemniakami do wazy i wymieszać z przygotowanym sosem. Jeśli potrawa jest za sucha, dodać trochę wody z gotowania. Podawać gorące.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER