Użytkowników online: 22
kulinaria
« Powrót  

Ziemniaki duszone z grochem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniak 10 sztuk
groch 1 szklanek
cebula 2 sztuk
marchew 1 sztuk
seler 0.5 sztuk
natka pietruszki według uznania
olej tłoczony na zimno 3 łyżek stołowych
grzyby suszone według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
tymianek według uznania

Wykonanie:

Grzyby namoczyć na około godzinę, ugotować. Wodę z gotowania zachować. Gdy grzyby ostygną, pokroić w drobną kostkę. Groch namoczyć na około 2 godziny i również ugotować. Odlać wodę. Ziemniaki wyszorować i ugotować w łupinach. Gdy ostygną, obrać z łupin i pokroić na plastry. Przygotować pozostałe warzywa: cebule obrać i pokroić w kostkę, marchewkę i selera oskrobać i również pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, podsmażyć. Do rondla włożyć: pokrojone ugotowane ziemniaki, podsmażone warzywa, ugotowany groch, pokrojone ugotowane grzyby i zalać wodą z gotowania grzybów. Wymieszać, dodając przypraw i soli. Dusić pod przykryciem przez około 20 minut. Na koniec dodać natkę pietruszki.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER