Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Krewetki z ananasem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
krewetki 400 gramów
ananas 200 gramów
sok pomarańczowy 100 gramów
ocet winny 3 łyżek stołowych
cukie 2 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
papryczka chili 1 sztuk
imbir, kawałek 1 sztuk
dymka 1 sztuk
czosnek 1 ząbki

Wykonanie:

Oczyszczoną papryczkę posiekać. Oczyszczony imbir, dymkę i czosnek również posiekać.
Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w 100 ml wody, dodać sok pomarańczowy, ocet, cukier, koncentrat, posiekaną papryczkę, imbir, dymkę oraz czosnek i mieszając gotować, aż zgęstnieje.
Krewetki obrać i usunąć czarne żyłki. Ananasa pokroić w kostkę. Wrzucić krewetki z ananasem do gotującego się sosu. Podgrzewać 30 sekund i podawać z ryżem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER