Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Cielęcina z czerwonym grejpfrutem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
łopatka cieleca bez kości 1,5 kilogramów
cebula 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
wino czerwone wytrawne 50 mililitrów
grjpfruty czerwone 2 kostek
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso pokroić na grube plastry w poprzek włókien. Oprószyć pieprzem, obsmażyć na gorącej oliwie, przełożyć do rondla, posolić, dodać masło i pokrojoną w krążki cebulę. Dusić do miękkości, podlewając winem. Pod koniec duszenia dodać sok z 1 grejpfruta. Drugi owoc podzielić na cząstki i oczyścić z białych błonek. Duszone plastry cielęciny wyłożyć na półmisek, udekorować miąższem grejpfruta i przybrać natką pietruszki. Duszoną cielęcinę podawać z ryżem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: edl26

Data: 2008-12-10

ciekawy przepis

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER