Użytkowników online: 34
kulinaria
« Powrót  

Roladki z flądry z ryżem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety z flądry 200 gramów
ryż 100 gramów
cebula 1 sztuk
szczaw posiekany 4 łyżek stołowych
twarożek chudy 2 łyżek stołowych
pieprz czerwony 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
mleko 100 łyżek stołowych
papryka słodka mielona według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę i zmiksować z twarożkiem, doprawić pieprzem i papryką. Ryż ugotować i osączyć. Umyte, osączone filety przekroić na pół. Każdą porcję ryby posypać szczawiem, nałożyć odrobinę masy z twarożku, zwinąć i spiąć wykałaczką. Rozgrzać masło, wlać mleko i włożyć roladki. Dusić 10 minut, doprawić solą, posypać czerwonym pieprzem. Podawać gorące z ryżem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER