Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Polędwica w ziołowej skórce

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
poledwica wołowa 750 gramów
masło 30 gramów
ser plesniowy 150 gramów
płatki kukurydziane 30 gramów
tymianek, gałązki 4 sztuk
piwo 250 mililitrów
makaron 200 gramów
ciemna zasmażka 1 łyżek stołowych
śmietana gęsta 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso obsmażyć na rozgrzanym maśle, a ser rozdrobnić widelcem. Do mocnego woreczka foliowego wsypać płatki kukurydziane i rozbić wałkiem kuchennym. Wymieszać ser, płatki i posiekany tymianek. Wyjąć mięso z patelni i nałożyć na nie masę serową. Włożyć do brytfanny i piec 40 minut w 200 stopniach. wyłączyć piekarnik i otworzyć drzwiczki, by pieczeń stygła.
Wlać piwo do sosu ze smażenia, dodać zasmażkę i zagotować, doprawić solą oraz pieprzem, zaprawić śmietanę i polać mięso.
Makaron ugotować i podawać z mięsem oraz surówką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER