Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Reński kotlet wieprzowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
owoce suszone 200 gramów
wino czerwone 100 mililitrów
kotlety wieprzowe 4 sztuk
musztarda 2 łyżek stołowych
mąka według uznania
jajka 2 sztuk
bułka tarta według uznania
masło 50 gramów
bulion warzywny 250 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
zasmażka ciemna 1 łyżek stołowych
cukier 1 szczypta

Wykonanie:

umyte suszone owoce zalać winem i moczyć 1h.Umyte i osuszone mięso posmarować musztardą i obtoczyć w mące. Jajka roztrzepać z dodatkiem soli i pieprzy. Kotlety obtoczyć w jajku i tartej bułce. Smażyć na maśle po 5 minut z każdej strony.Odstawić w ciepłe miejsce. Namoczone w winie owoce włożyć do tłuszczu po smażeniu kotletów, wlać bulion i dusić 15 minut. Sos doprawić solą i pieprzem i cukrem tak, aby miał pikantny smak. Zagęścić zasmażką. Schab z owocami podawać z ziemniaczanymi krokiecikami, kluskami śląskimi lub kopytkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER