Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sola zapiekana z szynką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet soli 4 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
szynka parmeńska, plastry 4 sztuk
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ziemniaki 500 gramów
bułka tarta 2 łyżek stołowych
oliwki 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Do tej marynaty włożyć na 1h umyte filety rybne. Po godzinie wyjąć i każdy owinąć plastrem szynki. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę, oczyszczone i pokrojone w plastry ziemniaki, posypać oliwkami i bułką tartą, polać zalewą, i piec ok. 25 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER