Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Roladki z soli w winie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z soli 6 sztuk
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
szczypiorek, pęczek 0,5 sztuk
pasta z łososia z tubki 50 gramów
koncentrat pomidorowy 0,5 łyżek deserowych
dykma, pęczek 1 sztuk
młoda marchewka, pęczek 1 sztuk
masło 40 gramów
cukier 1 łyżek stołowych
wino białe półwytrawne 100 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Umyte i osuszone filety przekroić wzdłuż na pół. Posypać solą i skropić sokiem z cytryny. Posiekany szczypiorek wymieszać z pastą łososiową oraz koncentratem i rozsmarować na płatach rybnych, zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Oczyścić marchewki oraz dymkę. Cukier skarmelizować na rozgrzanym maśle. Wlać wino i podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Włożyć marchewkę, dymkę i roladki. dusić 12 minut, sos doprawić solą oraz pieprzem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER