Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Gulasz Hiszpański

Opis:

Do tej potrawy idealnie pasuje białe lekkie wino.
Kaloryczność:298 kcal w 100g
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
papryka czerwona 1 sztuk
pomidor 3 sztuk
cebula 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
shab 800 gramów
ananas w puszce 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
curry według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
imbir posiekany według uznania

Wykonanie:

Cebulę i czosnek obrać i pokroić na bardzo drobną kosteczkę, podsmażyć na oleju na złoty kolor. Mięso umyć pod bieżącą wodą i pokroić na małe kawałeczki i podsmażyć na tłuszczu.
Paprykę umyć oczyścić z ziarenek i pokroić w paski. Pomidorki umyć i pokroić w plasterki ( pomidory obrać ze skóry) Warzywa dodać do mięsa i dusić pod przykryciem około 50 minut, często mieszać. W połowie duszenia dodać pokrojone w drobną kostkę ananasa (włącznie z zalewą) Posypać solą i pieprzem dodać imbir i curry. Dusić około 5 minut. Potrawę podawać można z ryżem lub ze świeżymi pieczarkami.

Uwagi:

Imbir jest bardzo pikantny, można go zastąpić sproszkowanym 1 łyżeczką.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER