Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Krewetki z dipami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 7
Składnik składniki Logo Ilość Czego
krewetki ugotowane 16 gramów
natka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowych
kolendra posiekana 1 łyżek stołowych
papryczka peperoni 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
majonez 3 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
ziarno sezamu 150 gramów
cebula 1 sztuk
kremówka 3 łyżek stołowych
melisa posiekana 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Dip czosnkowy: oczyszczone papryczki i czosnek posiekać, zmiksować razem z natką oraz kolendrą, wymieszać z majonezem i doprawić solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Dip sezamowy: sezam uprażyć na patelni bez tłuszczu, a posiekaną cebulę podsmażyć. Wlać 50 ml wody oraz śmietanę i zmiksować. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i posypać posiekaną melisą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER