Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Pierożki Amora

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 120 gramów
jajko 1 kostek
oliwa 1 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
filet z kurczaka 100 gramów
śmietana gęsta 2 łyżek stołowych
białko 1 sztuk
rozmaryn, gałązka 1 sztuk
pomidory 250 gramów
imbir, kawałek 1 sztuk
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Z mąki, jajka, 0,5 łyżeczki soli i oleju zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć na 30 minut.
kawałki filetów zmiksować ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, rozmaryn posiekać i zmieszać z farszem.
Ciasto rozwałkować i foremką w kształcie serca wyciąć pierożki. Brzegi posmarować białkiem. Na połowę serduszek nałożyć trochę farszu, nakryć resztą wyciętych serc i docisnąć brzegi.
Pomidory bez skórki pokroić. Na oliwie zeszklić posiekany imbir oraz pokrojoną cebulę. Dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem. dusić 5 minut.
Pierożki ugotować, osączyć i podawać z pomidorami i imbirem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER