Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Migdałowe delicje w rumie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 1 szklanek
cukier waniliowy 20 gramów
grysik 40 gramów
masło 40 gramów
płatki migdałowe 40 gramów
rodzynki 40 gramów
rum 2 łyżek stołowych
sok z jabłek 150 mililitrów
skórka otarta z cytryny 1 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Grysik ugotować na mleku z cukrem, dodać żółtko i połowę masła. Wlać do foremek i schłodzić.
Do zagotowanego soku dodać rum, mąkę ziemniaczaną, skórkę z cytryny i umyte rodzynki, wymieszać.
Grysik pokroić w plastry, obtoczyć w mące pszennej, jajku i płatkach. Polać sosem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER