Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Sałatka koperkowa z krewetkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
koper włoski 2 sztuk
krewetki 4 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
ocet z sherry 2 łyżek stołowych
likier wiśniowy 2 szklanek
nasiona dyni 20 gramów
olej 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Koper umyć i rozdzielić liście. Blanszować je 8 minut w osolonej wodzie, odsączyć.
Oczyszczone mięso krewetek smażyć przez 3 minuty na rozgrzanej oliwie.
Wymieszać ocet, likier, sól i pieprz oraz nasiona dyni. Polać koper i krewetki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER