Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Egzotyczny tort bezowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
białka 6 sztuk
cukier 250 gramów
śmietana kremowa 400 gramów
cukier puder 50 gramów
zagęszczacz do smietany 2 sztuk
owoce passiflory według uznania
mango według uznania
owoce karambili według uznania
tamarillo według uznania
kiwi według uznania
sól 1 szczypta

Wykonanie:

Białka ubić z solą na sztywni i stopniowo dodawać cukier. Pianę nałożyć do szprycerki i wycisnąć dekoracyjny spód na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Wokół spodu uformować ozdobny brzeg i dobrze wysuszyć w otwartym, lekko nagrzanym piekarniku.
Cukier puder wymieszać z zagęszczaczem, dodać do śmietany i ubić mikserem na sztywno. Połączyć z przetartym przez sito miąższem passiflory. Masę ułożyć na bezie. Obrane owoce kiwi, mango oraz tamarillo i karamboli pokroić w plastry. Wraz z ziarenkami passiflory ozdobnie ułożyć na warstwie białej śmietany.

Uwagi:

Można użyć gotowych spodów bezowych oraz moreli i brzoskwiń z puszki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER