Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Marynata do dziczyzny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wino wytrawne 1 szklanek
woda 1 szklanek
ocet winny 2 łyżek stołowych
liście laurowe 1 sztuk
ziarno jałowca 1 łyżek deserowych
tymianek gałązki 5 sztuk
cebula szczypiorek 3 sztuk
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Wykonanie:

Wodę wymieszać z winem, dodać pokruszony liść laurowy, ocet, ziarno jałowca, gałązki tymianku, cebuli, szczyptę soli oraz pieprzu.
Mięso marynuje się przez 1 dzień.

Uwagi:

Do marynaty można też dodać marchewkę, czosnek i inne zioła.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER