Użytkowników online: 42
kulinaria
« Powrót  

Zapiekanka z fasolki warzyw i orzechów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 55 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchew 1 sztuk
seler 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
por 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
fasola mung 10 dekagramów
owoc 4 sztuk
orzechy włoskie 1 szklanek
oliwa 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Pokroić w drobną kostkę warzywa: marchewkę, selera, pietruszkę, pora i paprykę. Ugotować fasolkę. Pokroić w kostkę kromki razowego chleba. Przygotować pokrojone orzechy orzechy. Zamiast orzechów można użyć nasion słonecznika. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać oliwy, wody lub wywaru z gotowanych warzyw, tak aby masa miała konsystencję ciasta. Włożyć do foremki żaroodpornej, posmarowanej oliwą i zapiec około 45 minut. Można podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: papa

Data: 2010-01-17

Owoc to dosc enignatycznie brzmiacy skladnik. Moze byc dowolny ?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER