Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pizza wieloskładnikowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 600 gramów
woda letnia 1 szklanek
drożdże 40 gramów
olej 8 łyżek stołowych
sól 1 łyżek deserowych
papryka żółta 1 sztuk
pieczarki 100 gramów
karczochy z puszki 6 sztuk
salami, plastry 50 gramów
szynka w plastrach 100 gramów
mozzarella w plastrach 250 gramów
żółty ser tarty 50 gramów
przecier pomidorowy 8 łyżek stołowych
oregano według uznania
tymianek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z olejem ( 8 łyżek) i solą (1 łyżeczka) dodać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce.
Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki. Oczyszczone pieczarki po przekrajać na pół. Osączone karczochy pokroić w plasterki.
Wyrośniętym ciastem wyłożyć natłuszczoną prostokątną formę. Posmarować przecierem pomidorowym, posypać solą, pieprzem, oregano i tymiankiem. Ciasto naciąć na 8 kawałków. Każdy kawałek pizzy obłożyć innymi składnikami. Piec 30 minut w 180 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Scully16

Data: 2009-04-30

rewelacja

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER