Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pizza z szynką i szpinakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
woda letnia 0,5 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
szynka w plastrach 150 gramów
pomidory w kawałkach, puszka 400 gramów
szpinak 300 gramów
mozzarella w plastrach 150 gramów
parmezan tarty 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z olejem i solą dodawać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
Szpinak umyć i usunąć ogonki. Grubo pokrajać i gotować 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną okrągłą formę, po nakłuwać widelcem. Na cieście rozłożyć pomidory i szpinak. Na wierzchu ułożyć szynkę i mozzarellę. Posypać parmezanem i oprószyć solą oraz pieprzem. Pie 20 minut w 250 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER